Aardwarmte Amersfoort
Aardwarmte is van nature in de Amersfoortse bodem aanwezig. Deze warmte wordt opgespoord en zal duurzaam worden ingezet voor het Amersfoortse warmtenet. Warmtebedrijf Amersfoort is dit aardwarmteproject met Gaia Energy gestart. Samen met EBN zijn zij voornemens om straks de belangrijkste aandeelhouders in dit consortium voor Aardwarmte in Amersfoort te worden.
Partners: Amersfoort Energie B.V., Gaia Energy en EBN
Lees meer over dit project.
Aardwarmte regio Amsterdam
De ondergrond in de buurt van de eerste SCAN onderzoeksboring, die in 2023 werd uitgevoerd in Ouder-Amstel, lijkt geschikt voor aardwarmtewinning. Die warmte kan gebruikt worden als lokale duurzame bron voor bestaande en nieuwe warmtenetten. De betrokken partijen werken momenteel samen om de haalbaarheid voor de realisatie van aardwarmtebronnen te bepalen.
Partners: Vattenfall, Gemeente Amsterdam en EBN
Aardwarmte Ede
Aardwarmte Ede B.V. wil de aardwarmte die van nature in de bodem aanwezig is, opsporen en duurzaam inzetten als bron op het Edese slimme groene warmtenet van Warmtebedrijf Ede. Zo kunnen nog meer Edese bedrijven en huishoudens gebruik maken van duurzame ruimteverwarming en warm tapwater.
Partners: MPD Groene Energie, Gaia Energy en EBN
Lees meer over dit project.
Aardwarmteproject Duurzaam Voorne
Het aardwarmteproject Oostvoorne betreft de winning van aardwarmte vanaf de winningslocatie aan de Konneweg in Tinte. De warmte wordt gebruikt door een aantal aanliggende glastuinbouwbedrijven.
Partners: GeoVoorne Holding, Meewind, Aardyn en EBN
Aardwarmte Purmerend
In Purmerend wordt de mogelijkheid onderzocht om aardwarmte te winnen via meerdere bronnen in de diepe ondergrond, met als doel duurzame en betaalbare warmte te leveren aan het warmtenet van Stadsverwarming Purmerend (SVP).
Partners: Yeager Energy, SVP, gemeente Purmerend en EBN
Lees meer over dit project.
Geothermie Delft
Het doel van Geothermie Delft (GTD) is het leveren van duurzame warmte aan de omgeving en het doen van wetenschappelijk onderzoek. Eind 2025 levert GTD warmte aan de gebouwen en de studentenwooncomplexen op de campus van TU Delft. Later wordt dit uitgebreid naar woonwijken in de omgeving. De geothermiebron bevindt zich op de campus van TU Delft en is gekoppeld aan een groot onderzoeksprogramma.
Partners: Aardyn, TU Delft, Shell en EBN
Lees meer over dit project.
Geothermie Plukmade
Met het doel om duurzame warmte te leveren voor het Amernet gaat Geothermie Plukmade werken aan een aardwarmtebron in het kassengebied bij Made. Met energie van eigen bodem worden we straks minder afhankelijk van fossiele brandstoffen.
Partners: Aardyn, Ennatuurlijk, Brabantse Ontwikkellings Maatschappij en EBN
Lees meer over dit project.
Haagse Aardwarmte
De Haagse regio heeft ideale omstandigheden voor aardwarmte. Haagse Aardwarmte wil voor de Haagse regio haar kennis en expertise als operator inzetten om van geothermie, vooral in de bebouwde omgeving, een succes te maken. De eerste aardwarmtebron aan de Leyweg is inmiddels operationeel.
Partners: Aardyn B.V., Perpetuum Energy Partners B.V., het Energiefonds Den Haag en EBN.
Lees meer over dit project.
Rotterdam (Capelle)
De regio Rotterdam, Capelle aan den IJssel is geschikt voor aardwarmtewinning. Die warmte kan gebruikt worden in bestaande en nieuwe warmtenetten. De betrokken partijen hebben de ambitie om gezamenlijk aardwarmteprojecten te ontwikkelen, realiseren en exploiteren in het gebied. Deze ontwikkeling realiseert de doelstellingen uit de RES Rotterdam Den Haag, de Rotterdamse Energiesysteemvisie en de Transitievisie Warmte.
Partners: Eneco, Shell en EBN
Warmte van Leeuwarden
Warmte van Leeuwarden is een initiatief van Bouwgroep Dijkstra Draisma, Ennatuurlijk, Shell en Energie Beheer Nederland (EBN). Deze vier bedrijven hebben zich verenigd in een consortium en zijn bezig met de realisatie van aardwarmte in Leeuwarden.
Partners: Bouwgroep Dijkstra Draisma, Ennatuurlijk, Shell en EBN
Lees meer over dit project.