De energietransitie moet in 2050 leiden tot minimaal 95% minder uitstoot van broeikasgassen ten opzichte van het niveau in 1990. Ondergrondse energieopslag is in de ogen van EBN een onmisbaar onderdeel van de energietransitie. Ondergrondse energieopslag kan in de vorm van aardgas-, waterstof- of hoogtemperatuur warmteopslag vorm krijgen. Maar hoe komt ondergrondse energieopslag van de grond? Om antwoorden te vinden, organiseerde EBN van 19 tot en met 21 april 2022 de Week van de ondergrondse energieopslag.
Terugkijken
Bekijk via de links hieronder de online sessies van de Week van de ondergrondse energieopslag terug en download relevant materiaal. Doorluisteren over energieopslag? Luister dan ook naar de EBN podcast “Passie voor Energieopslag”.
Ondergrondse energieopslag als integraal onderdeel van het energiesysteem
Dialoogtafel: de rol van ondergrondse energieopslag op weg naar een wereld zonder aardgas
Kijk hier de sessie terugDialoogtafel: hoe gaan we om met de aardgasopslagen in de huidige crisis en wat kunnen we hiervan leren voor de toekomst?
Kijk hier de sessie terugHoge temperatuur warmteopslag in de ondergrond als onderdeel van de warmteketen
Dialoogtafel: Ondergrondse opslag in de warmteketen: waarom en hoe?
Kijk hier de sessie terugPraktijksessie: wat kunnen we leren van ervaringen met warmteopslag in de ondergrond bij warmtenetten?
Kijk hier de sessie terugOndergrondse waterstofopslag als onderdeel van ons toekomstig energiesysteem
Dialoogtafel: in gesprek over de laatste ontwikkelingen rond waterstofopslag
Kijk hier de sessie terugDialoogtafel: in gesprek over de markt voor waterstofopslag
Kijk hier de sessie terug